Waarom lavendel zo goed is voor je huid

In een wereld vol met luchtjes, springen er altijd een paar uit die je echt lekker vindt. De meest voorkomende geur is toch echt lavendel. Maar waarom? Wat is er zo speciaal aan lavendel dat het de meest verkochte geur ooit blijft? Nou… wij gingen op onderzoek uit en kwamen met een paar conclusies! Lees je mee?

Wat is lavendel?

Even een kleine introductie in de lavendel, wel zo leuk. Een paar feitjes: wist je dat er meer dan 450 verschillende lavendelsoorten zijn verdeeld over 45 lavendelplanten? De Latijnse benaming voor lavendel is Lavendula en deze plant behoord tot de ‘mint familie’. Lavendel groeit overal; van Noord Europa tot in het zuidelijkse puntje van Afrika, van Oost Azie tot aan aan het westen van India. Wist je dat lavendel meer dan 2500 jaar oud is en wordt gebruikt in recepten, zeep, kleding en meer? Vroeger werd het zelfs door de Egyptenaren gebruikt als parfum en later in China voor de gezondheid.

Lavendel is goed voor…

Lavedel is goed voor je, dat staat buiten kerf. Het is niet alleen goed in een lekker warm bad zodat je relaxed wordt, maar het maakt je hoofd ook even leeg. Lavendel is goed voor:

  • als je slecht slaapt. Gebruik eens lavendelolie of creme voor het slapen gaan, je zou verstelt staan van het effect
  • het helpt tegen acne! Lavendel reinigt de huid tegen antioxidanten en laat de huid herstellen
  • houdt muggen en motten op afstand! Ja die wist je niet he, weg dus met die vieze anti-muggenspray. Zet lekker een pot gedroogde lavendel naast je bed.
  • geeft stress geen kans. Het maakt je kalm en geeft je een relaxed gevoel. Daarom zijn er ook zoveel sauna’s met lavendelgeur. Even wegdromen, verstand op 0 en genieten van dat ene momentje rust.
  • het helpt tegen migraine, depressie, nerveusiteit en emotionele stress. Een warm bad met lavendelgeur, een gezellige kaars of (wax)olie kan wonderen doen.
Waarom lavendel goed is voor de huid