Natuurlijke ingrediënten in de zeep

Yes, je leest het goed. Natuurlijke ingredienten gebruiken in zeep. Zoals bijvoorbeeld paprika poeder! En nee je ruikt het niet, je huid gaat niet branden. Wat je wel ziet is de prachtige natuurlijke kleur! 

Bright orange or pastel orange?

Natuurlijke producten zijn perfect voor het kleuren van zeep. Er zijn echter twee manieren waarop de zeep gekleurd kan worden. Voor een prachtige diepe kleur, laten we het poeder eerst samensmelten met olijfolie. Dit laten we 48 uur staan, zo mengt de olijfolie zich goed met het paprikapoeder. Tijdens het mixen van de zeep, wordt deze substantie bij het mengsel gegoten zodat deze rood wordt.

Voor pastelkleuren, mensen we het poeder met een klein beetje olijfolie. Goed roeren en daarna voegen we het direct toe aan het mengsel. Hierdoor vermengd het poeder zich direct met het zeepmengel en wordt het pastel. Zelfde poeder, ander effect.

En allergien dan?

Paprikapoeder is erg mild en heeft totaal geen geur. Het poeder is al gemixed met de andere zeepingredienten en geeft alleen nog maar kleur af. Er zullen altijd wat sporen in de zeep zitten, maar deze doen niks voor je huid. Je wordt er niet oranje door, het geeft geen kleur af op je handen en prikt niet.

In sommige gevallen kan het wel tot reactie van de huid geven. In dit geval is iemand sowieso al allergies voor paprika. Geef altijd aan, als je dit cadeau doet, wat er allemaal in zit. We geven dit sowieso aan bij de tabs per product welke ingredienten er gebruikt zijn!

natuurlijke ingredienten in zeep